Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző kézműves foglalkozások. Nincs is ahhoz fogható, mikor a saját készítésű termékeiddel kezedben távozol egy vidáman töltött nap után, ahol nem csak kikapcsolódtál, de produktív is voltál, és kiélhetted kreativitásodat.

Örömmel jelenthetem be nektek, hogy végre tudtok készíteni velem saját faállatokat a fajáték készítő workshopon!

Hosszas előkészületek után találtam egy helyszínt a városban, amit kimondottan erre a célra bérlek, ami nem csak kényelmes, de igazán szépséges és igényes is.

A helyszín lakóhelyemnek megfelelően Gyöngyösön található, ami szerencsére elég közel van Budapesthez, autópályán kevesebb mint egy óra alatt elérhető, de nagyon közel van a buszpályaudvarhoz is. De jelentkeztek ennél sokkal messzebről is, akik szállást vettek ki a közelben, kiegészítve a kézműves tanfolyamot egy családi kirándulós hétvégével a festői szépségű Mátrában.

Mit készíthettek a fajáték készítő workshopon?

A foglalkozásokra választható fafigurákkal készülök, amiket előzetesen megtervezek, kivágok, géppel a talpakat egyenesre csiszolok, hogy a workshopon már semmilyen géppel ne kelljen dolgoznunk. A folyamatok így teljesen biztonságosak a továbbiakban, minden más munkálatot kézzel végzünk, mindenki pont annyi ujjal tér haza, amennyivel érkezik, és garantált lesz a sikerélménye.

A választható faállatok köre folyamatosan bővül, melyet kétféle célközönségnek állítok össze, akiket már definiálni tudok az eddigi számos jelentkező kívánságait megvizsgálva.

Egyik közönség az igazi lelkes fajáték gyűjtőket foglalja magába, akik olyan különleges vagy ritkább állatokat készítenének, amik nem kaphatók még másoknál sem, vagy csak nagyon kevés helyen. Ilyen faállat például az okapi, kapibara, vombat…stb. Ezek a fafigurák tartoznak a Kalandor csomagba, és kompatibilisek méretben és kidolgozásban az eredeti Fozifolt játékaimmal.

fajáték készítő workshop

Azok a szülők, akiknek még kisebb, akár egy év alatti a gyermekük, nincsenek még faállataik egyátalán, így a legalapvetőbb állatfajokkal ismertetnék meg csemetéjüket, mint cica, kutya, ló …stb. Ezek a fafigurák tartoznak a Totyogó csomagba. Ehhez a termékcsoporthoz tartozó fajátékok formája és mérete más, mint az eredeti Fozifolt faállatoké, vagy a kalandor csomagban válaszhtató figuráké. Mivel őket kisebbeknek készítik, így mindegyik taguk az aprócska tenyerekhez valók, kisebb az állatok közötti méretkülönbség, hasonlóan nagy méretűek, amiket szívesen szorongatnak, hordoznak magukkal, nem túl nagy ahhoz, hogy szívesen játszanak vele, de nem is olyan kicsik, hogy könnyen elhagyják, pláne hogy lenyeljék.

A faállatka készítő workshopon mindenki 3 figurát tud elkészíteni, amit kiválaszthat akár a helyszínen is, persze szerencsésebb, ha előre leadja, mert akkor biztos jut a kiszemelt figurából. A fajátékok teljesen készen lesznek a foglalkozás végére, így otthon már nem lesz vele semmilyen utólagos dolog. 

Most akkor Fozifolt faállatokat készítünk gyakorlatilag? 

Igen is meg nem is. 

Az állatokat kétségtelenül én tervezem meg, a kalandor figurák, ahogy említettem méretben és formavilágban is kompatibilisekk a webshopomon kapható termékeimmel. Fontos megjegyeznem, hogy olyan figura nem választható, amit én magam is árulok, márkarontási szempontokból, és a Fozifolt logó sem lesz értelemszerűen a lábukba égetve. A formázás technológiája lényegében azonos lesz, a kidolgozása lehet részletesebb vagy egyszerűbb attól függően, ki milyenre szeretné. 

A faanyag bükk helyett juhar, amit könnyebb megmunkálni, és a festékek sem ugyanazok, amiket én használok, de ugyanúgy alkalmasak gyermekjátékok felületkezelésére (még akkor is, ha a kicsik a szájukba vennék, mert megfelelnek az En-71 szabályzatoknak) annyi különbséggel, hogy könnyebb velük bánni, és lényegesen gyorsabban száradnak, hogy mindenképpen teljesen elkészüljenek a faállatok a fajáték készítő workshop végére, azok szállíthatóak legyenek, és a sikerélményed is meglegyen.

Milyen hosszú egy fajáték készítő workshop, és kinek ajánlott?

A kézműves foglalkozások reggel 9-től délután 16 óráig tartanak, amik magába foglalnak egy órás ebédszünetet déltől. Az utcában sok a vendéglátó egység, így aki nem készül ebéddel, az is könnyen talál magának megfelelőt. Eddig szombati napokon tartottam a foglalkozásokat, hiszen erre értek rá a legjobban

A workshopaimat elsősorban felnőtteknek ajánlom, hosszúsága és nehézsége miatt, de ügyeskezű tinidzséreket is szívesen fogadok.

Többen is jöttek hozzám úgy, hogy együtt jelentkeztek egy csoportba, így igazán családias hangulatban alkothatták meg fajátékaikat. Voltak testvérek, házaspár, és baráti társaság is, így őket együtt látva igazán szívből tudom ajánlani, hogy gyertek el többen is együtt.

A workshop ára attól függően hogy melyik 3 figurát választod, egységes. A további részleteket a jelentkezésről ITT olvashatod, illetve pontosan ITT is tudod rá megvásárolni a helyedet, kiválasztva a neked megfelelő időpontot.

fajáték készítő workshop

Nem találasz esetleg megfelelő időpontot, de érdekel a fajátékkkészítő workshop? 

Semmi gond, hiszen folyamatosan fognak indulni igény szerint. Csatlakozz a zárt facebook csoportomba, ahol nem csak az időpontokról konzultálunk, de ötleteket is találhatsz, illetve megoszthatod tapasztalataidat. Várlak szeretettel a foglalkozásra és a csoportomban is egyaránt. 

Szeretnék többet megtudni a Fozifolt faállatokról? Akkor gyere és kövess a Facebookon, az Instagramon és a Tik-Tok-on.